Yapılacaklar listesiniz ile daha üretken olmanın 6 yolu
Yakın zamanda yapılan bir LinkedIn Anketi , profesyonellerin% 63'ünün yapılacaklar listesi kullandığını, ancak yalnızca% 11'inin tüm görevlerini bir günde tamamladığını bildirdi. Proje yöneticileri veya ekip liderleri için kişisel görevleri ve ekibinizin görevlerini yönetmek kaçınılmazdır, ancak acı verici olması gerekmez. Doğru şekilde kullanıldığında yapılacaklar listeleri, projeleri daha iyi planlamanıza ve yönetmenize yardımcı olacak ve her şeyi yapan profesyonellerin% 11'inin arasına girmenize yardımcı olabilir. İşte görevlerinizi yönetirken daha üretken olabileceğiniz 6 yolu:
Yapılacaklar listesi oluşturma eylemi, düşünceleri planlamak, düzenlemek ve işleri tamamlamak için kullanışlıdır. Birincil amacı, odaklanmanızı sağlamak ve liste dışı öğeleri kontrol ederken birincil zevk duygusu sağlamaktır.
Aklınıza bir fikir geldiğinde, unutmadan önce bir yere yazın. Aklınıza bir şeyin gelmesi, zihninizdeki su havuzuna atılan bir kaya gibidir, çoğu zaman sizi yaptığınız işten uzaklaştırır. Fikri yakalayıp bir kez yazdığınızda, zihniniz yaptığınız her şey üzerinde çalışmaya hazır olarak tekrar sakin duruma dönebilir. Bu fikir yakalama aşamasında, önceliklendirme ve zamanlama konusunda endişelenmeyin, her şeyi kullanışlı bir araca yazın ve daha sonra kategorilere ayırın.
Bir görevi bir proje veya hedefle karıştırmak, kişisel üretkenlikte yapılan en yaygın hatadır. Projelerinizi ve hedeflerinizi ayrı adımlara bölün. Yapılacaklar, bir hedefe yönelik bir adımı veya bir projenin tamamlanmasına yol açan bir eylemi temsil etmelidir. Gerçekten üretken olmak için öğelerinizi "git", "e-mail at" veya "anlat" gibi eylem fiilleriyle dizine eklemenizi öneririz.
Get Things Done sisteminin (GTD) en çok satan yazarı ve yaratıcısı ve "Zeigarnik etkisi" nin arkasındaki bilim adamları, yapılacak işlerinizi ne zaman ve nasıl yapılacağına dair bir planla düzenlemenizi öneriyor. Bunu yapmanın bir yolu, yapılacak işlerinizi kısa ve uzun vadeli görevler olarak sınıflandırmaktır. Kısa vadeli görevleriniz "odak" bölümü olarak adlandırabileceğiniz bölümde saklanabilir. Uzun vadeli görevler önümüzdeki haftalar veya aylar için planlanabilir. Ardından, eyleme geçirilemeyen yapılacaklar, "daha sonra ele alın" alanına gidebilir.
GTD sistemi, listenizi gözden geçirmenizi ve seçimleriniz üzerinde düşünmenizi önerir. Öğeleri öncelik sırasına göre günden güne taşımak sorun değil. Ayrıca gece geç saatlerde aklınıza gelen harika bir fikir, gün ışığında geri döndükten sonra o kadar parlak olmayabilir, bu yüzden bu öğeleri listenizden kaldırmanız sorun değildir.
Bir Jira kullanıcısıysanız, işinizi planlamak, izlemek ve raporlamak için talepleri kullanmaya aşinasınızdır. Jira talepleriniz, tüm ekibin görüntülemesi için ayarlanmış öğelerdir. Ancak yapılacak işler, bir fikri kaydetmek, bir hedefe ulaşmak veya bir projeyi bitirmek için kendi belirlediğiniz kişisel öğelerdir. Jira'ya bir yapılacaklar listesi eklerseniz, yalnızca sizin bilmeniz gereken yapılacaklar, fikirler, hatırlatıcılar ve adımlar yazabilir ve bunları doğrudan Jira'daki bir talebe bağlayabilirsiniz.